Mali: Srbija ima dovoljno novca da pomogne i podrži Srpsku

Srna
Mali: Srbija ima dovoljno novca da pomogne i podrži Srpsku

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je Srni povodom predstojeće zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske da Srbija ima dovoljno novca i želi da pomogne i podrži Republiku Srpsku.

Mali je istakao da su u narednom periodu pred Srbijom i Srpskom veoma važni sastanci i susreti, čiji je krajnji cilj bolji život građana koji žive u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Jačanjem naših veza gradimo spone za buduće generacije i istovremeno stvaramo atraktivnije i konkurentnije privredno okruženje - naglasio je Mali.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska njeguju tradicionalno dobre, prijateljske i bratske odnose, a, prateći politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija je do sada učestvovala u realizaciji brojnih projekata u Republici Srpskoj.

- Ne postoji lokalna samouprava u Republici Srpskoj u koju poslednjih par godina bar neki dinar iz Srbije nije došao, a tako će i ostati jer Srbija ima dovoljno novca i želi da pomogne i podrži Republiku Srpsku - rekao je Mali, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije.

On je napomenuo da je period pandemije virusa korona bio naročito zahtjevan za sve, ali je Srbija bila tu da pomogne oko medicinske opreme, dostave sanitetskih vozila i svega što je bilo potrebno za bolje liječenje i medicinski tretman. Mali je istakao da je saradnja ministarstava finansija Srbije i Republike Srpske na zavidnom nivou, i konstantno se radi na njenom jačanju.

- Ne smemo zaboraviti ni saradnju u oblasti energetike, naši energetski sistemi su kompatibilni, pa su jedan drugom bili podrška u periodu energetske krize - istakao je Mali.

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije trebalo bi da bude održana u petak, 4. avgusta, u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana