Mali: Veliko interesovanje mladih za pomoć od 100 evra

Tanjug
Mali: Veliko interesovanje mladih za pomoć od 100 evra

BEOGRAD - Od početka prijave za dobijanje drzavne pomoći u iznosu od 100 evra, do 11 časova prijavilo se 183. 248 mladih, rekao je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali i dodao da je interesovanje mladih od 16 do 29 godina za taj vid pomoći ogromno.

U ponoć je počela prijava građana za dobijanje državne pomoći, a prema riječima Malog, u prvoj minuti se prijavilo 1.370 ljudi.

-Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina - rekao je Mali za Tanjug.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posljedice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je putem društvene mreže „Instagram“ dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti.

-Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga - rekao je Mali.

Mali je podsetio da je tokom 2020. godine država isplatila 100 evra punoljetnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 evra.

Dodao je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 evra, nezaposlenima 60 evra, ljudima koji žive na KiM 200 evra.

-Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7.5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju - kazao je Mali.

Dodao je i da je država uspjela da sačuva fabrike, radna mjesta i da pokaže koliko su stabilne finansije, te da svako dato obećanje ispuni.

Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs , od danas do 30. januara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana