Mali broj prijava na konkursu za policajce na sjeveru KiM

Tanjug
Mali broj prijava na konkursu za policajce na sjeveru KiM

PRIŠTINA- Na Kosovu i Metohiji danas se očekuje zatvaranje konkursa za prijem novih policajaca iz redova manjinskih zajednica koji će biti angažovani u četiri opštine na sjeveru, javlja Reporteri, koji prenosi i da bi konkurs mogao da propadne zbog malog broja prijava.

Konkurs je otvoren početkom januara za prijem novih policajaca iz redova manjinskih zajednica, koji će biti angažovani u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, pošto su se srpski policajci povukli iz policije na sjeveru.   

Ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja rekao je da je zadovoljan prijavama. 

„Mogu slobodno reći da sam zadovoljan odgovorom koji smo dobili. Ovaj konkurs će biti otvoren do popune svih pozicija. Ali, za sada sam veoma zadovoljan odgovorom koji smo dobili u pogledu prijava", rekao je Svečlja za kosovski radio. 

S obzirom na razvoj događaja na sjeveru, broj kandidata može biti mali, procjenjuju stručnjaci za bezbjednost, prenosi Reporteri.

Konkurs , koji je prvobitno trebalo da bude zatvoren 27. januara, trebalo bi da bude zatvoren danas. Policija nije navela broj prijavljenih. 

„Kao što ste obavješteni, konkurs je otvoren, a o daljem postupku bićete blagovremeno obavješteni", rekli su iz policije gvoreći o broju prijavljenih, kao i o mogućem produžetku roka za prijavu, ukoliko broj prijavljenih bude mali.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana