Makron čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Srna
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Predsjednik Francuske Emanuel Makron čestitao je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti Srbije, 15. februar i naglasio značaj produljbljivanja bilateralnih odnosa dvije države.

"Duh koji je vladao tokom moje posjete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti", naveo je Makron.

Makron je naveo da je bio veoma srećan kada je sa Vučićem razmijenio mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljuju bilateralni odnosi.

"Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a s ciljem zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprinijeti stabilnosti cijelog regiona", istakao je francuski predsednik.

On je najavio dalju podršku evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

"Budite uvereni da je Francuska uz Srbiju kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja EU koju ste prihvatili i koja je, ubijeđen sam, u interesu Srbije i njenih građana", naveo je Makron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana