Majka ubijenog mladića: Ubicu nije ni poznavao, a njegov metak mu je razorio srce

Tanjug
Majka ubijenog mladića: Ubicu nije ni poznavao, a njegov metak mu je razorio srce

BEOGRAD - Svjedočenjem majke mladića ubijenog u Malom Orašju nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca.

Ivana Milovanović, majka ubijenog Lazara Milovanovića, ispričala je da je tog 4. maja svog sina posljednji put vidjela kada ju je oko 13 časova dovezao na autobusko stajalište kako bi otišla na posao.

Oko 22.31 časova joj je sin poslao poruku da će je čekati kod tog autobuskog stajališta, međutim kada se autobusom približila mjestu vidjela je policiju i mnogo ljudi.

-Čim sam izašla iz autobusa, pogledala u tom pravcu prepoznala sam ga, imao je belu duksericu. On je već bio bez svesti i u krvi -rekla je ona i dodala da je pored njega i dalje živ bio Nemanja Stevanović kom je rekla da se drži i da stiže pomoć.

Milovanović je rekla da njen sin nije ni poznavao Blažića, a da je jedan od sedam metaka razorio srce njenom sinu.

Ona i njen suprug Milan Milovanović istakli su imovinsko pravni zahtjev i pridružili se krivičnom gonjenju.

Prvi je za govornicu izašao oštećeni Aleksa Đorđević koji je ostao pri svom iskazu i naveo da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko - pravni zahtjev.

Odgovarajući na pitanje tužioca da li je prije događaja poznavao Blažića, Đorđević je rekao da ga nije poznavao i da misli da niko od prisutnih u Malom Orašju nije bio u sukobu sa njim.

Miroljub Milovanović otac ubijenog Aleksandra Milovanovića naveo je da ističe imovinsko-pravni zahtjev od 100.000 evra po članu porodice.

Milan Pešić koji je tada ranjen takođe se pridružio krivičnom gonjenju i rekao da ističe imovisko pravni zahtjev, a na pitanje tužioca rekao je da nije poznavao Blažića i nije bio u sukobu sa njim.

Prethodno je sudija pročitala molbu jednog punomoćnika oštećenih koji je predložio sudu da Jelena Ajdinović ne bude neposredno ispitana, jer je trudna i ljekar je savjetovao da se ne izlaže stresu.

Ajdinović je inače bila putnica taksija u koji je Blažić nakon masakra ušao i uz prijetnje bombom taksisti naredio da vozi. Međutim punomoćnik oštećenih Stefan Stefanović se nije saglasio sa ovim prijedlogom uz obrazloženje da ima za nju pitanja. Punomoćnici oštećenih su za još osam osoba tražili da zbog zdravstvenog stanja ne budu neposredno ispitani što je sudija usvojila, dok će za Ajdinović naknadno odlučiti da li će samo pročitati njen iskaz iz tužilaštva ili će je pozvati na suđenje radi dodatnog ispitivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana