Majka ubijene Noe Milivojev traži maksimalnu kaznu za Dabetića

Tanjug
Foto: Kurir

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje Ognjenu Dabetiću (34) optuženom da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života N.M. (18).

Borislava Milivojev, majka ubijene, je navela da ostaje pri iskazu koji je dala u tužilaštvu, dok je istakla da je bitno da Dabetić bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora.  

Ona je na pitanje da li se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtjev, odgovorila potvrdno.  

Na današnje suđenje su bila pozvana još dva svjedoka, međutim oni nisu došli iako su primili sudsku poziv.  

Sledeće suđenje je zakazano za 9. oktobar kada su pozvana dva svjedoka koja su danas izostala i policajci koji su pronašli raskomadano tijelo N.M. u Dabetićevom kupatilu.  

Dabetić je na prethodnom suđenju rekao da nije kriv za krivično dijelo za koje se tereti, ali nije želio da iznosi odbranu. 

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto prije toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio N.M. 

Policajac je koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon njegovog zločina, prema saznanjima Tanjuga, svedočio je ljetos u istrazi da je u stanu odmah osjetio miris hemikalija. 

Prema njegovim riječima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu, kako je rekao, najpre nije dozvolio da „baci pogled u stan“ jer, „ima veću količinu droge“, ali se ipak predomislio i pustio ga.  

U jednom momentu ga je pitao da li je N.M unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju da ne ulazi u kupatilo „zbog sebe“, gdje je inače pronađeno raskomadano tijelo N.M. 

Ubrzo je Dabetić, prema svjedočenju policajca, priznao da je 15-20 dana ranije nakon svađe, N.M. udavio kablom i isjekao njegovo tijelo nožem, a potom zalio kiselinom. 

Iz optužnice, u koju je Tanjug imao uvid, proizilazi da je Dabetić nakon ubistva po dogovoru preko aplikacije za upoznavanje, došao u stan jednog muškarca, koji je posvedočio da je Dabetić tada bio drogiran i da mu je pričao kako su mu ruke suve od kiseline. 

Svjedok je ispričao da mu je okrivljeni tada rekao da ga traži policija, i da je „u paklu“ 20 dana jer svi pričaju o nestaloj djevojci, iako to nije devojka. 

Pričao je, kako je rekao svedok, da je bio sa djevojkom koja ga je prevarila i izigrala, ali nije priznao da je konkretno nekog ubio. 

Dabetić se nalazi u pritvoru od hapšenja.  

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi. 

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osjećaja iznevjerenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze. 

Dabetić se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio povjerenje i emotivnu vezanost tek punoljetnog oštećenog, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gdje je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem vrata električnim kablom lišio života. 

Nakon toga je tijelo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao tijelo oštećenog, a potom dijelove tijela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini. 

Potom je dijelove tijela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula prošle godine. 

Okrivljenom je na teret stavljeno teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5. 

Prema pisanju medija, transrodna osoba Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna prošle godine kada je krenula kod Dabetića u čijem stanu je 6. jula 2023. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana