Majka dječaka ubice pokušala da napusti Srbiju

G.S.
Foto: blic.rs

BEOGRAD - Miljana K., majka dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", zaustavljena je danas kada je pokušala da sa ćerkom napusti Srbiju, saznaje "Blic".

Miljana K. je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski na granici sa Sjevernom Makedonijom, ali je policija zadržala.

Podsjetimo, protiv Miljane K., majke maloljetnog dečaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole "Vladimir Ribnikar" krajem prošlog mjeseca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dječaka ubicu prije zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično djelo, njoj preti kazna zatvora do tri godine.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 23. maja saopštilo je da je policiji naloženo da prikupi obaviještenja vezano za majku dječaka ubice.

Takođe, beogradskom Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je majka zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja deteta njoj će biti zaprećena kazna zatvora do 3 godine, prenosi Blic.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana