Mafijaške likvidacije se ponovo “vratile” u Beograd?

G.S.
Mafijaške likvidacije se ponovo “vratile” u Beograd?

Beograd - Ubistvo Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj potvrđuje da su se mafijaške likvidacije “vratile” u Beograd.

Radošević je navodno bio blizak škaljarskom klanu, pa se postavlja pitanje da li se rat kotorskih klanova ponovo razbuktava ili su razlog ovog ubistva “stari dugovi”?

Način na koji je izvršena likvidacija, a kasnije i bjekstvo ubica, ukazuje da je riječ o plaćenom ubistvu. Napadači sa hirurškim maskama ušli su u lokal ispalili nekoliko hitaca, te nakon što je Radošević pao, jedan od egzekutora je prišao i “ovjerio” ga još jednim metkom.

“Način izvršenja može da ukaže na naručioce ove likvidacije, ali se ne nazire potpis hladnokrvnosti kakav je često bio slučaj prilikom likvidacija u obračunu dva klana”, rekao je urednik portala Kurir Mladen Radulović.

Po svemu sudeći, napadači su pratili Radoševića, znali su da redovno dolazi na pumpu da pije kafu i kada će sjediti sam i biti “najpristupačniji” za izvršenje likvidacije.

“Činjenica je da nije mislio da mu preti bilo kakva opasnost. Nije dobijao pretnje, ponašao se sasvim uobičajeno. Bio je duže vreme u Beogradu i bio je praktično više porodičan čovek nego kriminalac”, dodao je Radulović.

Opšte je poznato da su Benzinske Pumpe objekti pod video-nadzorom. Međutim, to ubicama nije smetalo.

“Ubice su napravile nekoliko grešaka, u velikoj brzini su izvršile ovu likvidaciju čak je i jedan skinuo zaštitnu masku i pokazao svoje lice”, kazao je Radulović.

Radošević je navodno blizak škaljarcima ali “traljavost” prilikom egzekucije kao da briše potpis kotorskih klanova.

“Priče po lokalnim, a naročito crnogorskim medijima su da je bio blizak prijatelj Jovana Vukotića i škaljaraca. Do sada to nije bio slučaj i nije bio povezivan sa ovim ratom što može da nagovesti da je ova likvidacija izvršena zbog nekih ranijih neraščišćenih računa”, objasnio je Radulović.

Radošević je odranije poznat policiji, a u Crnoj Gori ga znaju po nadimku Ranko Eskobar. Navodno je bio blizak i Radomiru Baćoviću, Nikšićaninu koji slovi za vođu organizovane grupe iz tog crnogorskog grada. Radoševićevo ime pominjano je i nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Blindirani automobil, pronađen u miljkovićevoj garaži vodio na sada ubijenog Radoševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana