Lokomotiva se zapalila dok je voz stajao na stanici

GS
Lokomotiva se zapalila dok je voz stajao na stanici

PODGORICA - Na lokomotivi voza koji saobraća na relaciji Bar - Beograd, na stanici Zeta večeras u 19.44 časova došlo je do kvara na elektronskom zaštitnom dijelu glavnog kompresora lokomotive gde se pojavio dim.

Kako je saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore, lokomotivsko osoblje je uspjelo da lokalizuje problem, čime je izbjegnuta veća šteta na lokomotivi, prenijele su podgoričke "Vijesti".

U požaru nije bilo povrijeđenih putnika. Mašinovođa je prevezen u bolnicu jer se, prema riječima očevidaca nagutao dima i na svu sreću zadobio je lakše tjelesne povrede.

-Komisija za istraživanje vanrednih događaja je na licu mjesta i nakon davanja izvještaja više detalja će biti poznato o uzroku nastanka kvara. Na dijelu pruge Podgorica - Zeta uvedena je dizel vuča, odnosno isključen je napon u kontaktnoj mreži radi prirode kvara na lokomotivi i voz će biti prevučen dizel lokomotivom - piše u saopštenju.

Dodaju i da lokalni voz stoji u stanici Golubovci i da će nakon uključenja napona u kontaktnoj mreži nastaviti putovanje ka Baru.
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana