Lokalizovan požar na planini Vidlič, još traje borba sa vatrom kod Kraljeva

Srna
Lokalizovan požar na planini Vidlič, još traje borba sa vatrom kod Kraljeva

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije (SVS) Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) u posljednja 24 časa gasili su 108 požara, a uspjeli su da obuzdaju vatru na planini Vidlič, gdje je gorjelo 2.500 hektara suve trave i niskog rastinja.

Požar u selu Žarče u Ibarskoj klisuri kod Kraljeva još nije stavljen pod kontrolu, a vatrogascima posao otežavaju strm i nepristupačan teren, kao i jak vjetar.

Na terenu su vatrogasci iz Kraljeva, Ušća, Raške, Kopaonika, Vrnjačke Banje, Novog Pazara i Čačka.

Vatru gase 25 vatrogasaca-spasilaca sa deset vozila, a angažovani su i deset radnika “Srbijašume” sa četiri vozila i dva vatrogasca iz Studenice sa vozilom.

Nema ugroženih stambenih objekata i stanovništva, objavio je MUP Srbije.

U okolini Kraljeva lokalizovani su požari na planini Troglav iznad Bogutovca i u Polumiru, a pod kontrolom je i požar u selu Stanča.

Požar u Žagubici kod Požarevca je zaokružen sa svih strana, a vatrogasci-spasioci će i danas obilaziti teren i kontrolisati situaciju, poručili su iz MUP-a.

Požari u Boru na planini Stol i u ataru sela Dušanovac kod Negotina i mestu Beljan kod Kladova su ugašeni, kao i požari u Lalincu kod Niša, Memincu kod Požarevca i u Žitorađi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana