Linta: Odluka vlasti u Sanskom Mostu smišljena provokacija

Tanjug
Linta: Odluka vlasti u Sanskom Mostu smišljena provokacija

BEOGRAD- Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas kao smišljenu provokaciju, odluku lokalne vlasti u Sanskom Mostu da u srpskom selu Tomina podigne spomenik bošnjačkim civilnim žrtvama.

Kako je rekao, važno je naglasiti da žrtve kojima se podiže spomenik nisu prije rata živjele u Tomini, niti su stradale na tom mjestu. 

Linta ističe da je u pitanju provokativna odluka lokalne vlasti u Sanskom Mostu s ciljem da širi mržnju prema preostalim Srbima i da afirmiše najbezočniju laž da su Srbi agresori i zločinci, a Bošnjaci oslobodioci i žrtve.

"Malobrojni Srbi povratnici se osećaju ugroženo, nesigurno i uznemireno jer im se šalje jasna poruka da napuste svoja vjekovna ognjišta. U poslednje vreme na području Sanskog Mosta učestalo skrnavljenje srpskih nadgrobnih spomenika među kojima je i spomenik žrtvama Drugog svetskog rata koji je nedavno obnovljen. Danas na području opštine Sanski Most živi nešto više od 400 srpskih povratnika dok je pre rata bilo više od 27.000 Srba", navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana