Limunada kao zlato: 30 KM za piće u kafiću bez toaleta

GS
Limunada kao zlato: 30 KM za piće u kafiću bez toaleta

BEOGRAD - U kafiću podno Avale račun za tri kafe, cjeđenu narandžu i limunadu iznosi neverovatnih 1.835 dinara, što je više od 15 Evra ili oko 30KM, a to je i 30 odsto više nego u pojedinim lokalima u samom centru Beograda. Da problem bude još veći, oni nemaju čak ni toalet za posjetioce.

Avala predstavlja jedno od omiljenih izletišta Beograda, gdje se ukrštaju bogata istorija, prirodne ljepote i neverovatni vidikovci. Zbog toga veliki broj turista posjećuje upravo ovu lokaciju.

Vlasnici restorana i kafića prepoznali su to kao priliku da podignu cijene do nevjerovatnih razmjera, budući da iznosima dobrano „šiju“ i restorane u centru prestonice.

Tako, za tri kafe, cjeđenu narandžu i limunadu morate da budete spremni da izdvojite gotovo 2.000 dinara, što bi značilo da su kafe i cjeđeni sokovi više od 300, dok je obična limunada čak 465 dinara.

Ono što je, takođe, iznenadilo posjetioce jesu i dodatne naplate za mlijeko, šlag i med, u iznosu od 90 dinara, ako ih želite u svojoj kafi ili čaju.

Ukoliko dođete gladni i sjednete u kafić podno Avale, čiji objekat nema čak ni toalet, za picu ćete morati da izdvojite od 1.350 do 1.650 dinara, u zavisnosti od toga za koju vrstu se opredijelite.

Pivo će vas koštati od 385 dinara, preko 445, pa sve do 525, dok su rakije nešto skuplje i kreću se od 495 do 665 dinara.

- Trebalo bi da ih bude sramota! Ljudi ovde nemaju gdje ni ruke da operu, a oni cijene nabudžili kao u centru Njujorka. Razumijem da je lokacija popularna, ali ovo je nedopustivo - zaključila je Marina J., koja je nedjelju provela na Avali sa djecom, piše Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana