Lavrov: Zapad pokušao da stavi Beograd pred izbor - sankcije Rusiji ili državni udar

Srna
Lavrov: Zapad pokušao da stavi Beograd pred izbor - sankcije Rusiji ili državni udar

BEOGRAD - Zapad je pokušao da stavi Srbiju pred izbor - ili pridruživanje sankcijama protiv Rusije ili će pokušati da u Srbiji izvedu državni udar, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da se Srbiji govori da se pridruži sankcijama protiv Rusije, da preda Kosovo i Metohiju i prizna kosovsku nezavisnost, pa će biti primljena u EU.

"A ako ne - pokušali su da organizuju državni udar", rekao je Lavrov, te podsjetio kako su na posljednje izbore u Srbiji reagovale EU i SAD, koji su optuživali srpske vlasti da je prilikom sprovođenja lokalnih izbora bilo dezinformisanja, da su potkupljivali birače.

Prema njegovim riječima, to su isto govorili iz Vašingtona kada je počela kampanja da eliminišu Donalda Trampa sa izbora, jer je tako htjela vladajuća vrhuška, što je izazvalo talas nezadovoljstva u SAD.

"Međutim, to američkoj administraciji ništa ne znači, njima je sve dozvoljeno, radiće sve što žele, a drugima će diktirati. Istovremeno, to shvataju mnoge zemlje i sve više država govori Moskvi - žMi smo s vamaž", rekao je Lavrov za "Sputnjik" i "Rusija 24".

On je naveo da se Americi posljednjih godina nije sviđalo što je Ukrajina susjed Rusije i što je težila da izgradi sa svojim susjedom normalne odnose.

"Počeli su da je uvlače u EU pod parolom žili s nama ili sa Rusijomž. To žili-iliž nikud nije nestalo. Pogledajte Srbiju, njima sada to isto govore", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana