Lavrov: Preduslovi EU za Srbiju su geopolitička vježba

Tanjug
Lavrov: Preduslovi EU za Srbiju su geopolitička vježba

MOSKVA- Preduslovi Evropske unije da Srbija započne pregovore o članstvu u Uniji su geopolitička vježba, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

- Baš prije neki dan, zbog toga što su Srbi rekli: „Ne zaboravite nas kada primite Ukrajinu i Moldaviju“, iz Brisela je stigao odgovor: „Prvo se pridružite antiruskim sankcijama“. To je sve ekonomska unija...Sada je jasna geopolitička vježba: odustanite od Kosova, podržite antiruske sankcije, pa ćemo vidjeti - rekao je Lavrov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu u emisiji "Moskva. Kremlj. Putin", prenose RIA Novosti.

On je naveo i da je intenziviranje izjava evropskih lidera o članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji igra i nastavak kursa EU nakon raspada SSSR-a.

- Čini mi se da je ovo igra, nastavak linije koju Evropska unija slijedi nakon nestanka Sovjetskog Saveza, kada su svi kriterijumi pometeni, a isključivo politička svrsishodnost je bila osnova odluka koje su donete kada su, recimo, baltičke zemlje  pristupile Evropskoj uniji - rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana