Lalić ispričao detalje o ubistvu dvojice vođa škaljarskog klana u Atini

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljeno-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je tokom današnjeg suđenja detaljno ispričao da su Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjović ubili navodne vođe “škaljarskog klana” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, dodajući da je tada Stamatović skočio na pištolj, dok je Dedović samo pao.    

Lainovića su, kako je rekao Lalić, ubili pripadnici “kavačkog klana” na Kosovu i Metohiji, nakon što je izvršio likvidaciju u Atini.     

Lalić je ponovio da je Ljubomira Markovića Kiću takođe ubio Lainović, a da je Miljković za Kiću rekao da je velika štetočina i da treba da bude ubijen.

Okrivljeni-saradnik tvrdi da je učestvovao u otmici Mirka Kojića koji je kasnije, prema njegovim riječima, ubijen, a koji je bio optužen zajedno sa Belivukom i Miljkovićem za ubistvo Vlastimira Miloševića, u slučaju čpoznatom kao "ubistvo na šinama".     

Tokom izlaganja o Kojićevoj otmici, Lalić se osvrnuo na upozorenje advokata Dejana Lazarevića, koji je tada nagovijeestio da slijede hapšenja, i ocenio da je bolji kriminalac nego advokat.      

 Nakon ove Lalićeve konstantacije pobunili su se advokati odbrane, ali im je sudija ugasila mikrofone.Lalić je, odgovarajući Miljkoviću, kazao da zna samo da je “Joka” ubijen sa čekićem i da mu je vrat bio slomljen, kao i da su njih dvojica, Lalić i Miljković, zajedno komentarisali fotografiju ubijenog.     

Miljković je dalje Lalića do detalja ispitivao o ubistvima sa optužnice - Aleksandra Gligorijevića, Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, pa je rekao da je Belivuk ubio Gligorijevića i da se nakon ubistva pokajao.

Mihajlović je prema Lalićevim riječima ubijen cijanidom, nakon čega mu je spaljeno tijelo što je vidio na fotografiji, dok je rekao da je Veličkovića Miljković ubio sjekirom i da nije očekivao da će mu odsjeći glavu.     

Mitića su, kako precizira Lalić, oteli kada su uočili da vozilom prati Miljkovića i Belivuka nakon čega su ga prebili, dodajući da je vidio da je okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin “ćušnuo” Mitića.    

Pored zločina sa optužnice, Lalić je pričao o ubistvima čovjeka pod nadimkom Joka, Lainovića, Kojića, Markovića, Stamatovića i Dedovića, za koja ubistva pripadnici ove grupe nisu optuženi.   

Suđenje ovoj grupi biće nastavljeno sutra, kada će Miljković da nastavi sa postavljanjem pitanja Laliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana