Lajčak: Izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na sjeveru KiM u vrhu agende

Tanjug
Lajčak: Izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na sjeveru KiM u vrhu agende

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je, nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na sjeveru Kosova i Metohije.

-Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na sjeveru Kosova - napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Dodao je da je pozvao specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mjesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

-Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, prenijeli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja posljednjih mjeseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete - naveo je Lajčak.

On je dodao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, "ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za zapadni Balkan i svetska politička dešavanja".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana