Kusturić: Izbačeno 80 tona vode za dva sata, požar na Tjentištu gotovo ugašen

Srna
Kusturić: Izbačeno 80 tona vode za dva sata, požar na Tjentištu gotovo ugašen

TJENTIŠTE - Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je Srni da su tri helikoptera jutros na području Tjentišta izbacila oko 80 tona vode i da su sva požarišta na području Nacionalnog parka (NP) "Sutjeska" gotovo ugašena.

-Od sedan časova na području NP „Sutjeska“ gasimo požar i već smo izbacili oko 80 tona vode na požarišta. Htio bih da naglasim da se naš jučerašnji let od 12 do 14.30 časova, koji je izveden u izuzetno teškim uslovima, i te kako isplatio - istakao je Kusturić.

On je rekao da su letjelica Helikopterskog servisa Republike Srpske i dva helikoptera MUP-a Srbije trenutno u fazi da gase drvo po drvo na Tjentištu, što znači da je požar pod apsolutnom kontrolom.

-Sada pokušavamo da ugasimo sve i jedan tačkasti požar koji se nalazi ovdje, tako da sam izuzetno zadovoljan našim jučerašnjim radom u veoma teškim i složenim meteouslovima - podvukao je Kusturić.

Prema njegovim riječma, čim budu sanirane sve goruće tačke na Tjentištu, helikopteri će biti upućeni ka Bileći, gdje je požar sinoć skoro ugašen.

-Tamo samo na jednom mjestu imamo tačkaste požare, za koje se nadam da ćemo ih uspješno riješiti. U planu nam je da danas pristupimo i gašenju velikog požara u okolini Gacka. Dakle, završavamo Tjentište u potpunosti, potom idemo ka Bileći i Gacku - najavio je Kusturić.

On je rekao da su danas meteouslovi relativno dobri, temperatura vazduha nije visoka, a ni vjetar nije mnogo jak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana