Kurtijeva policija s dugim cijevima pretresa prostorije opštine Gora

SRNA
Kurtijeva policija s dugim cijevima pretresa prostorije opštine Gora

BEOGRAD - Više desetina pripadnika policije samoproglašenog Kosova pod punim naoružanjem upalo je u prostorije opštine Gora koje su izmještene u selo Vranište i vrše pretres i premetačinu bez ikakvog povoda ili obrazloženja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Precizirano je da je više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, danas oko 13.00 časova potpuno blokiralo ulaz i izlaz iz sela Vranište.

Saobraćaj je poslije više od sat vremena normalizovan, ali se naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora.

Iz Kancelarije su poručili da nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem - da se ona zatvori, radnici zastraše i protjeraju sa radnih mjesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gdje žive u miru i slozi ne dirajući nikoga.

"Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora je Kurtijev podli plan s ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine", ukazano je iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, s ciljem potpune destabilizacije prilika na terenu i izazivanja pođela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sljedbenici znaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana