Kurti zamjera Abazoviću ustupke prema SPC i što ne govori istinu o Beogradu

Tanjug
Kurti zamjera Abazoviću ustupke prema SPC i što ne govori istinu o Beogradu

TIRANA- Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti kaže da ima dobre službene i prijateljske odnose sa Albancima na vlasti u Tirani, Skoplju i Podgorici, ali da predsjedniku crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću zamjera ustupke koje je učinio prema i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i to što, kako je kazao, Albanicima ne govori istinu o Beogradu.

"Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", rekao je Kurti za albansku Kljan tv.

Kurti je to rekao odgovarajući na pitanje kakvi su njegovi odnosi sa albanskim premijerom Edi Ramom, potpredsjedikom vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem i Abazovićem.

Na insistiranje da kaže da li su ti odnosi zvanični ili prijateljski, Kurti je gostujući u emisiji "Opinion" odgovorio   i "i jedni i drugi".

"Da, da. Čak i sa Grubijem, i sa Dritanom. Ali zbog prilika u Crnoj Gori, gdje su osnažene prosrpske četničke snage, žalim što još nismo uspjeli da održimo, recimo, zajednički sastanak vlada kao što smo to uradili sa Republikom Sjevernom Makedonijom i Republikom Albanijom", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana