Kurti tuži Tačija: Laži pod zakletvom i ubistvo advokata Azema Vlasija

Agencije
Kurti tuži Tačija: Laži pod zakletvom i ubistvo advokata Azema Vlasija

Osnovno tužilaštvo u Prištini pokrenulo je istragu protiv kosovskog predsjednika Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova i Kadrija Veseljia.

Istraga je pokrenuta zbog izjava Tačija i Veseljija da iza organizacije "Oko naroda" stoje predsjednik Samoopredjeljenja Aljbin Kurti i potpredsjednik stranke Glauf Konjufca.

Kurti i Konjufca su podnijeli krivične prijave zbog izjave koje su Tači i Veselji pod zakletvom dali pred Osnovnim sudom u Prištini u predmetu protiv članova organizacije "Oko naroda".

U toj izjavi Tači i Veselji su konstatovali da Kurti i Konjufca stoje iza te organizacije koja je prema optužnici izvršila atentat na prištinskog advokata Azema Vlasija, a na spisku onih koje je trebala likvidirati, prema tužilaštvu, nalazili su se najviši kosovski zvaničnici

"Konačno dobra vijest, nakon sedam mjeseci tužilaštvo je počelo da se bavi ovim slučajem i stigao je poziv da predstavnici Pokreta, Aljbin Kurti i Glauk Konjufca, sutra izađu pred tužilaštvo i daju svoje svjedočenje o slučaju za krivičnu prijavu koju smo podnijeli", navodi se u saopštenju Pokreta Samoopredjeljenja (PS).

Samoopredjeljenje podsjeća da su Hašim Tači i Kadri Veselji 28. decembra 2018. godine pod zakletvom lažno izjavili da su Kurti i Konjufca dio te terorističke organizacije. To je prema PS bio pokušaj dvojice najviših kosovskih zvaničnika da politički eliminišu PS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana