Krizni štab Srbije donio nove mjere

G.S.
Krizni štab Srbije donio nove mjere

Od danas su pojačane kontrole u cijeloj Srbiji i otvoren je kontakt centar za prijave nepoštovanja epidemioloških mjera, zaključci su sa vanredne sjednice Kriznog štaba za borbu protiv Kovida-19.

Epidemiolog doktor Predrag Kon reagovao je juče nakon što je vidio snimke iz Smedereva i Vrnjačke Banje na kojima je došlo do velikih okupljanja na kojima se nisu poštovale epidemiološke mjere.

- Odmah sam pisao premijerki Ani Brnabić - napisao je Kon na svom Fejsbuk profilu.

On je u više navrata skrenuo pažnju da se kontrola poštovanja epidemioloških mjera ne obavlja kako bi trebalo, te da postoji realna opasnost da zbog toga dođe do razbuktavanja virusa korona.

- Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj Banji vezane za istu estradnu umjetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mjera koje su propisane kao protivepidemijske mjere. Gledajući ovakve snimke svi ljekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima. Roditelji djece koja treba da pođu u školu osjećaju strah. Ponovo apelujem na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da rade svoj posao - napisao je Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana