Krivokapić stigao u Beograd: Položio vijenac na mjestu ubistva Đinđića

G.S.
Krivokapić stigao u Beograd: Položio vijenac na mjestu ubistva Đinđića

Beograd - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić položio vijenac na spomen-ploču nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, na mjestu gdje je ubijen.

"Danas sam, u dvorištu Vlade Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, položio venac na spomen-ploču dr Zoranu Đinđiću, filozofu, vijesniku demokratije, premijeru, reformatoru i modernizatoru", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Krivokapić je danas doputovao u dvodnevnu posjetu Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao potpredsjednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Tokom prve zvanične posjete Srbiji, Krivokapić će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o jačanju bilateralne saradnje, posebno na ekonomskom planu, i o situaciji u regionu i procesu evrointegracija.

Krivokapić se sutra sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Uoči dolaska u Beograd Krivokapić je rekao da će njegova posjeta Srbiji biti realizovana "u duhu dobrosusjedskih odnosa i zajedničke evropske perspektive".

On je ranije najavio da tokom posjete Beogradu neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana