Kragujevac: Napuštena beba je dobro, smeštena u hraniteljsku porodicu

Agencije
Foto: Ilustracija

KRAGUJEVAC- Dežurni tim ljekara Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac primio je noćas na pregled napuštenu bebu i detaljnim pregledom i dijagnostikom utvrđeno je da je dijete u dobrom zdravstvenom stanju, potvrđeno je danas Tanjugu u ovoj ustanovi.

U međuvremenu, kako navode,  kontaktiran je kragujevački Centar za socijalni rad, čija ekipa je odmah došla na Kliniku za pedijatriju i preuzela dijete.

Djevojčica stara oko godinu dana pronađena je noćas u kolicima na trotoaru u Zmaju Jovinoj ulici u Kragujevcu.

Iz Centra za socijalni rad "Solidarnost" saopštili su da je dijete smješteno u hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu Predrag Ivković rekao je za Tanjug da je beba smještena u hraniteljsku porodicu i da je u ovom trenutku najbitnije da je ona dobro.

"Odmah po dobijanju informacije mi smo preduzeli sve mere iz naše nadležnosti, a dete je smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja što je u ovom trenutku najbitnije. Centar za socijalni rad će u nastavku u radu na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u najboljem interesu deteta", rekao je Ivković.

U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu noćas oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom ženskog pola starom oko godinu dana.

Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mjesta, zbrinula djevojčicu i prevezla je na odjeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u tom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku djeteta, koja je, navodno, ostavila djevojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

Detalji ovog slučaja, zvanično nisu saopšteni, a o svemu je obaviješteno i Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana