Kosovsko čudo u Moskvi na Dan pobjede - Srbija će imati svog predstavnika u Rusiji

GS
Foto: Arhiva/Grad Banjaluka

MOSKVA- Pavlina Radovanović, talentovana djevojčica iz Orahovca, srpske enklave na Kosovu i Metohiji, pjevaće u centru Moskve 9. maja.

Ona će nastupiti na centralnoj međunarodnoj sceni „Besmrtnog puka“ povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Predstavnici Ruskog doma ispratili su u Rusiju djevojčicu za koju kažu da nije zvanični, ali da je najbolji predstavnik Srbije na manifestaciji „Besmrtni puk“ u Moskvi.

Ova talentovana devojčica, koja podjednako voli da pjeva i da igra fudbal, zahvaljujući svom jedinstvenom vokalnom talentu stekla je velike simpatije u narodu i epitet ,,kosovskog čuda“.

Nastupala je na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, a nedavno je održala i svoj prvi solistički koncert pred beogradskom publikom, upravo u Ruskom domu. Pavlina je pjevala povodom sećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.

„Pavlina je otputovala na poziv organizatora „Besmrtnog puka“ u Rusiji. Pjevaće kosovske pesme na centralnom mjestu ove manifestacije u Moskvi. To je nešto sasvim prirodno, zapravo samo pokazuje koliko su prirodne naše rusko – srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju“, kaže za Sputnjik viši savjetnik Ruskog doma u Beogradu Georgi Engelhardt.

Pavlinu očekuje nekoliko koncerata u ruskoj prestonici. Publici će predstaviti ne samo muzičku baštinu Kosova i Metohije, govoriće im o svom rodnom Orahovcu, o ni malo lakom života Srba u ovom metohijskom getu.

Za Pavlinu je posjeta Rusiji jedan od najvažnijih događaja u životu, upoznaće bogatu kulturu te zemlje, a započeo je ogromnim uzbuđenjem - Pavlina danas prvi put leti avionom, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana