Kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri opštine na sjeveru

GS
Foto: Kosovo onlajn

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije upali su danas poslije podne u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na sjeveru - Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za Kosovo onlajn da se akcija odvija u sve četiri opšine na sjeveru, u koje su, kako je rekao, smještene paralaelne institucije.

Podvukao je da u to ne spadaju zdravstvene i obrazovne ustanove.

Kako javlja izvještaj Kosovo onlajna, policija je naoružana dugim cijevima upala u isto vrijeme, nešto posle 17 časova, u zgrade Privremenog organa opštine u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Policajci sa fantomkama i dugim cijevima se nalaze ispred zgrade u Sjevernoj Mitrovici, kao i vozila Kosovske policije. Veliki broj specijalaca se nalazi i na raskrsnicama u toj opštini.

U Leposaviću, policajci su upali u nekadašnju zgradu komiteta, u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Leposavić, Akademija strukovnih studija Kosovsko-metohijska, odsjek Uroševac i Leposavić i Institut za srpski jezik i kulturu.

Specijalci su razvalili vrata koja su bila zaključana.

Na licu mjesta prisutan je i Euleks, a specijalne policijske jedinice nalaze se raspoređene po čitavom Leposaviću, naoružane "do zuba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana