Garić: Potraga za krijumčarenom robom je izgovor za bacanje šok bombi

Tanjug
Garić: Potraga za krijumčarenom robom je izgovor za bacanje šok bombi

BEOGRAD - Urednik portala "Kosovo onlajn" Miloš Garić izjavio je da je situacija u Sjevernoj Mitrovici veoma dramatična i da je za bacanje šok bombi po gradu izgovor kosovskoj policiji bila potraga za krijumčarenom robom.

"Sa izgovorom da traže krijumčarenu robu, ušli su u apoteku i tražili neku carinsku robu, a zapravo su hteli da bacaju šok bombe po gradu", rekao je Garić i ukazao na to da Kfora nigdje nema.

Garić je istakao da, prema njegovim saznanjima, nema povrijeđenih među okupljenim Srbima, ali je naglasio da srpski narod na Kosovu i Metohiji mora biti složan i jedinstven, prenosi TV Pink.

Prema njegovim riječima, prištinski specijalci "Rosu" pojavili su se kada su bačene prve šok bombe i nalaze se na nekoliko mjesta u gradu, kao i kosovska interventna jedinica.

"Stanje se trenutno, kako sam čuo sa terena, malo smirilo", rekao je Garić i dodao su tenzije i dalje prisutne.

Srbi su jutros u Kosovskoj Mitrovici spriječili pripadnike kosovske policije da pretresu poslovne objekte. Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok-bombama.  

 

Akcija kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici, zapaljen automobil

Jedinica za ekonomski kriminal pri kosovskoj policiji danas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja, blokirana je ulica Knjaza Miloša gdje se okupio veliki broj građana, a zapaljen je jedan automobil.

U međuvremenu, oklopna vozila kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, povukla su se, prenosi Radio KiM.

TV Most javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, u pitanju akcija zaplijene srpskih proizvoda u apoteci u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama.

Kako prenosi Radio KiM, jedan automobil je zapaljen u Sjevernoj Mitrovici na raskrsnici između Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" i Bošnjačke mahale.

Vatrogasne jedinice su izašle na lice mjesta, a i dalje se čuju sirene za uzbunu.

Okupljen je veliki broj građana, javlja Radio Kontakt Plus.

Tokom akcija kosovske policije je bačen suzavac, a čulo se nekoliko ekspolozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Raskrsnica koja se nalazi u blizini Srednje tehničke škole, blokirana je.

U gradu, nakon što je počela ova akcija, neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu.

Kako javlja Kosovo onlajn, u toku je akcija policije u više mijesta na sjeveru, pored Sjeverne Mitrovice i u Zvečanu.

U ovom trenutku nema saznanja da li su angažovani i pripadnici specijalne policije, ili je na terenu samo interventna policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana