Kosovska Mitrovica: Sjećanje na žrtve martovskog pogroma

Tanjug
Foto: Agencije

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević obišli su danas mesta na kojima su prije 18 godina u martovskom pogromu ubijeni Jana Tučev i Borivoje Spasojević.

Sveštenstvo Crkvene opštine Kosovska Mitrovica je održalo parastos pored spomenika "Belom anđelu", na kom su ispisana imena postradalih tokom rata na Kosovu, preneo je Kosovo onlajn. Protojerej Radoslav Janković je nakon održanog parastosa okupljenim građanima rekao da su oni koji su postradali tokom rata na Kosovu i Metohiji žrtve koje se ne smeju zaboraviti.

"Oni bi danas bili sa nama, ali im je neko prekratio život. Crkva sve pamti jer oni su pred Gospodom živi.

Oni su voleli svoje Kosovo, svoja ognjišta, domove, veru i svetinje na Kosovu i Metohiji i molimo se Bogu da im otvori vrata raja i da njihove duše upokoji u raju gde pravedne duše počivaju", rekao je Janković.

"Uvek ćemo ih se sećati i pamtiti i pominjati njihova imena, a Gospod Bog koji sve zna on će svima uzvratiti po delima svojim. Oni su mučenički postradali, a Gospod je rekao da ko za pravdu i istinu strada njegovo je carstvo nebesko", dodao je on.

Nakon polaganja cveća pored spomenika "Belom anđelu", okupljeni su obišli mesta na kojima su ubijeni Jana Tučev i Borivoje Spasojević. Obeležavanje godišnjice nasilja nastavljeno je izložbom fotografija koje su svedoci onoga što se pre 18 godina dešavalo na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana