Kosovka djevojka - Milica Ivanović iz Gračanice

Srna
Kosovka djevojka - Milica Ivanović iz Gračanice

GRAČANICA - Učenica Srednje medicinske škole iz Gračanice Milica Ivanović ovogodišnja je Kosovka djevojka, odlučio je žiri 34. tradicionalne manifestacije “Izbor Kosovske devojke” koja se održava u porti manastira Gračanica u okviru obilježavanja Vidovdana.

Prva pratilja je Anđela Staletović iz Štrpca, a druga Milana Stevanović iz Goraždevca kod Peći. U okviru manifestacije sinoć je nastupilo devet djevojaka iz Leposavića, centralnog dijela Kosova, Štrpca, Peći, Istoka i Kosovskog pomoravlja.

Kosovka djevojka će večeras u okviru “Vidovdanskog pjesničkog pričešća” uručiti Kondir Kosovke djevojke jednom od dobitnika ovogodišnjih “Vidovdanskih pjesničkih susreta” pjesniku i prozaisti Miloju Radoviću iz Kraljeva.

Programu u kome su nastupila kulturno-umjetnička društva i više solista prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije, gradonačelnik Gračanice Ljiljana Šubarić i predsjednik privremenog organa grada Prištine Novak Živić, koji su, uz Kancelariju Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture Srbije, sponzori ovogodišnjih “Vidovdanskih svečanosti”.

Okupljanje Srba u porti manastira Gračanica proteklo je bez incidenata, a kosovska policija nije izmještala saobraćaj iz ulice oslonjene na manastirski ulaz, kako je to činila prethodnih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana