Kosmetske žrtve: Džonsonova da odgovori zašto američki Kongres ignoriše srpske žrtve

Srna
Kosmetske žrtve: Džonsonova da odgovori zašto američki Kongres ignoriše srpske žrtve

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji /Kosmetske žrtve/ postavilo je pitanje američkom kongresmenu Edi Bernis Džonson koja je predložila novu rezoluciju o Srebrenici - zašto američki kongresmeni ignorišu srpske žrtve?

Udruženje pita Džonsonovu da li je bila prisutna 12. jula 1992. godine, 7. januara 1993. godine, te 1994. godine u Kravicama, Bratuncu, Podrinju, kada su mudžahedini izvršili genocid nad srpskom djecom i civilima.

“Ako držite do poštenja i morala, vi ćete od američkog političkog suda, Haškog tribunala tražiti pravdu i za srpske žrtve”, ističe se u otvorenom pismu ovog Udruženja Džonsonovoj.

Porodice srpskih žrtava pitaju Džonsonovu zašto se bavi samo rezolucijom o navodnom genocidu u Srebrenici, te zašto nema rezolucija o genocidu nad Indijancima, nad Japancima u Hirošimi i Nagasaki, o genocidu u Vijetnamu, u Aušvicu.

“Zašto nema rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Jadovnu, Šumaricama gde su ubijena srpska deca, ili rezolucija o genocidu NATO-a i Klintonovih nad srpskom decom i civilima, da bi NATO agresijom Srbiji oteo deo teritorije i stvorio OVK-Isis Kosovo?”, pita ovo udruženje.

Džonsonovoj je postavljeno pitanje i zašto nema rezolucija o genocidu nad Afrikancima koji je počinila “Klintonova policija”.

Prijedlog “rezolucije o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima, koje su srpske snage počinile u Srebrenici u julu 1995” dostavljen je Predstavničkom domu američkog Kongresa na usvajanje, a predstavila ga je 13. jula kongresmen iz redova demokrata stara 85 godina, bivša medicinska sestra Edi Bernis Džonson, kopredsjedavajuća bosanskom kokusu u Kongresu.

Dokument sadrži niz neistina, falsifikata i proizvoljnih ocjena

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana