Korijen stabla koje je oborio vjetar podiglo dva automobila

Tanjug
Korijen stabla koje je oborio vjetar podiglo dva automobila

BEOGRAD - Posljedice sinoćnjeg nevremena u Beogradu vide se po oborenim stablima, granama i zaostaloj vodi u pojedinim ulicama dok jutros ponovo pada kiša.

Na Bežanijskoj Kosi u Ulici Nede Spasojević stablo je oboreno u sinoćnjem nevremenu, a korijenje oborenog drveta podiglo je dva automobila sa registarskim tablicama Rume i Vršca, javlja reporter Tanuga.

Na pojedinim ulicama u Beogradu i jutros se zadržala voda od sinoćnjeg i noćašnjeg pljuska, na ulicama ima oborenog drveća i granja, a automobili se zbog toga sporije kreću, kao i zbog pljuska koji je ponovo počeo u glavnom gradu.

Zbog udara groma u blizini trafo stanice na Bogosloviji sinoć je došlo do prekida u snabdijevanju strujom na Paliluli, Zvezdari i centru grada.  

-Vatrogasci su imali 28 intervencija od večeri do jutra na teritoriji Beograda - saopštio je danas načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković.

On je dodao da su 93 vatrogasca sa 33 vozila bila na terenu.

Najviše intervencija odnosilo se na uklanjanja stabala (15 intervencija), a u šest slučajeva vatrogasci su gasili požar nastao usled udara groma.

-Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom brzo su lokalizovani i likvidirani požari -  rekao je Milenković za RTS.

Prema njegovim riječima, na Čukarici grom je udario u trafostanicu, ali je brzom intervencijom elektrosnabdijevanje stabilizovano.

Nevreme je zahvatilo i Južnobački, Mačvanski, Sremski i Podunavski upravni okrug i grad Smederevo.

-Bila su tri požara izazvana udarom groma, ali pravovremenom reakcijom vatrogasaca sprečena je veća materijalna šteta i nije bilo povređenih - rekao je Milenković.

U Južnobanatskom okrugu, Pančevu, Alibunaru, Braničevskom okrugu, Požarevcu, Golupcu bilo je intervencija tehničkog karaktera, najviše uklanjanja stabala.

U Borskom okrugu bilo je sporadičnih prekida u elektrosnabdijevanju u Majdanpeku.

Snabdijevanje strujom sada je uredno osim u Donjem Milanovcu, gdje se radi na uklanjanju kvara, navodi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana