Kon odgovorio na prijetnje: Ostavite me na miru

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon reagovao je zbog prijetnji i vrijeđanja koje mu je upućeno na video-snimku.

On se oglasio na svom profilu na Fejsbuku.

"Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža... svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE", napisao je Kon.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz noćnog provoda u kojem mladić prijeti dr Konu i vrijeđa ga dok se u pozadini vidi gužva i čuju povici i smijeh drugih.

Reagovao i Lončar

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najoštrije je danas osudio poruke upućene epidemiologu Predragu Konu na društvenim mrežama i portalima, ističući da su skandalozne.

"Ministarstvo zdravlja nema i neće imati razumevanja za neodgovorne pojedince, koji, osim što se javno izruguju državu nepoštujući epidemiološke mere i time direktno ugrožavaju ne samo svoje već i zdravlje drugih građana, tom prilikom šalju i najgnusnije uvredljive poruke i pretnje dr Konu, koji već više od osam meseci zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima, epidemiolozima, infektolozima čini sve kako bi se epidemija korona virusa stavila pod kontrolu", saopštio je Lončar.

U skladu sa time, Lončar očekuje od nadležnih organa da hitno reaguju na, kako se navodi, sramne postupke pojedinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana