Komesarijat za migracije: U Ovči u januaru izgradnja 250 stanova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Za izbjeglice iz BiH i Hrvatske će u beogradskom naselju Ovča u januaru početi izgradnja 250 stambenih jedinica u ukupnoj vrijednosti većoj od 11,4 miliona evra.

Rok za završetak radova je 420 dana, dok ukupna vrijednost danas potpisanog ugovora iznosi 11.442.012,71 evro, bez poreza na dodatu vrijednost, saopšteno je iz Komesarijata za izbjeglice i migracije Srbije.

Stanovi će biti građeni u okviru osmog potprojekta Regionalnog stambenog programa, čiji je cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice sa prostora bivše Jugoslavije.

Do sada je u okviru ovog programa stambeno zbrinuto 235 korisničkih porodica u Ovči, koji su useljeni su u martu 2018. godine, podsjećaju iz Komesarijata.

Ugovor o izgradnji novih 250 stambenih jedinica potpisali su zvaničnici Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd, Sekretarijata za investicije grada Beograda i izvođača radova preduzeća "Set" iz Šapca.

Program izgradnje sprovodi Komesarijat za izbjeglice i migracije, kao vodeća institucija, u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru kao implementacionom jedinicom Programa.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Savjeta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana