Kisić: Smiruje se epidemiološka situacija u Srbiji

Srna
Kisić: Smiruje se epidemiološka situacija u Srbiji

BEOGRAD - U prethodna 24 sata u Srbniji je testirano 10.571 osoba, pozitivno na virus korona je 158 ljudi, dok su umrla tri pacijenta.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže da je na respiratoru 57 pacijenata, da je za 24 sata na bolničko liječenje primljeno 119 pacijenata, a da su otpuštene 204 osobe.

Trenutno je na bolničkom liječenju 1.456 pacijenata. Od početka epidemije testirano je 831.677 osoba, a umrlo je ukupno 684 ljudi od kovid 19.

"Poslednjih dana vidimo da se epidemiološka situacija stabilizuje i smiruje. U mnogim gradovima stekli su se uslovi za ukidanje vanredne situacije. Na današnji dan u Kruševcu i Šapcu nije potvrđen nijedan novi slučaj bolesti", rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela da ima iskakanja u pojedinim gradovima, te je tako u Odžacima bilo šest pozitivnih od 46 testiranih, što je najveći stepen pozitivnosti u jednom gradu.

"Vidimo stabilizaciju epidemiološke situacije sa trendom pada za koju se nadamo da će se održati u narednom periodu . Moramo da poštujemo preventivne mere jer su one dale efekta i doprinele da se stabilizuje epidemiološka situacija", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana