Kisić: Istorija pamti hrabrost srpskih vojnika na Solunskom frontu

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Hrabra srpska vojska dala je najveći doprinos proboju Solunskog fronta, koji je bio ključni momenat u Prvom svjetskom ratu, poručila je ministar za rad, zapošavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić na Vojnom groblju Zejtilnik u Solunu.

"Proboj Solunsog fronta predstavlja jedan od najvažnijih događaja u našoj istoriji, koja će pamtiti ogromnu hrabrost srpskih vojnika, njihovu veliku ljubav prema otadžbini, veliku želju i volju da se što pre vrate na svoja ognjišta i da svojoj domovini donesu slobodu. Na tome ćemo im biti večno zahvalni", rekla je Kisićeva.

Kisićeva, koja je položila vijenac i predvodila delegaciju Srbije na komemorativnoj državnoj svečanosti povodom 104 godine od proboja Solunskog fronta, istakla da su srpski vojnici tada dali svoje živote da bi današnje generacije živjele u miru i slobodi kao najvećim vrijednostima koje kao narod moramo da čuvamo, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"I danas kada stojimo ovde na vojnom groblju na Zejtinliku treba da budemo svesni da ono jeste simbol stradanja, ali je i simbol junaštva, slobode i ljubavi prema domovini. Neka je večna slava i hvala srpskim junacima", navela je Kisićeva, koja je danas na Zejtilniku razgovarala i sa dugogišnjim čuvarom tog groblja Đorđem Mihailovićem.

Komemorativnoj svečanosti prisustvovao je i ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović, a poštu srpskim vojnicima odali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, konzulata Srbije u Solunu i predstavnici udruženja koja njeguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana