KiM : Optuženo 11 službenika ministarstva poljoprivrede u privremenoj vladi

Srna
Foto: gs

PRIŠTINA -Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optuženice protiv 21 lica zbog zloupotreba sa subvencijama, među kojima je 11 službenika u ministarstvu poljoprivrede privremenoj vladi u Prištini.

Okrivljeni su, prema navodima optužnice, protivpravno pribavili 646.250 evra, dok je vrijednost mita koji su pribavili službena lica 316.650 evra.

Specijalno tužilaštvo predložilo je da se okrivljenima oduzme imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

Optužnica je podignuta za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje mita, prevara u službi, podmićivanje i falsifikovanje dokumenata.

Tokom hapšenja kod okrivljenih je zaplijenjeno pola miliona evra i više vozila vrijednosti oko 150.000 evra.

Istovremeno je Krivično vijeće Odjeljenja za teška krivična djela Apelacionog suda samoproglašenog Kosova odbilo kao neosnovane sve žalbe branilaca i potvrdilo odluku sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini kojom je za 17 uhapšenih produžen pritvor, ostaloj četvorici je određena mjera kućnog pritvora.

Prošlog proljeća je u više gradova na Kosovu i Metohiji sprovedena akcija hapšenja osoba osmunjičenih za zloupotrebe sa subvencijama koje dodjeljuje ministarstvo poljoprivrede u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana