KiM: Crnom bojom na tablu na srpskom jeziku, oznake UČK

Tanjug
Foto: Kancelarija za KiM

BEOGRAD- U naselju Kišnica, nadomak Gračanice, gdje je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mješovitog mjesta, danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Istovremeno, kako se navodi, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dijela Kišnice ka dijelu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dječjeg igrališta.

Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dijela Kišnice, što predstavlja očiglednu prijetnju usmjerenu prema srpskom narodu, koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije.

Nema sumnje da je riječ o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija, kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije, ocijenili su iz Kancelarije.



Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da protjeraju Srbe sa svojih vijekovnih ognjišta.

Ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica - kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana