KFOR:Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM

Srna
KFOR:Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM

PRIŠTINA- KFOR je saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja preko administrativne linije u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kolima hitne pomoći.

U saopštenju se navodi da se događaj koji je pomenula poslanik u britanskom Parlament Ališa Kerns odnosi na 2022. godinu kada je Kraljevski fusilijanski bataljon bio angažovan na sjeveru Kosova kao podrška misiji KFOR-a.

-Navodno ilegalno prisustvo oružja prijavljeno je štabu KFOR-a, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno. Ne postoje dokazi o navodnom švercu preko administrativne linije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći - istakli su iz te misije.

U saopštenju se dodaje da ova vrsta aktivnosti pripada vladavini prava, što je u nadležnosti bezbjednosnih organizacija (samoproglašenog) Kosova.

Predsjednik Odbora britanskog Parlamenta za spoljnu politiku Ališa Kerns optužila je Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercu oružja na Kosovo i Metohiju.

Ona je u govoru na zasjedanju Parlamenta rekla da se oružje švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

Eparhija raško-prizrenska izrazila je zabrinutost zbog te izjave, insistirajući na tome da se njene optužbe provjere i da KFOR saopšti da li može da potvrdi navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana