Kfor u pripravnosti prilikom polaganja zakletve gradonačelnika Sjeverne Mitrovice

GS
Kfor u pripravnosti prilikom polaganja zakletve gradonačelnika Sjeverne Mitrovice

Misija Kfora saopštila je da će biti u stanju pripravnosti i da će kontinuirano pratiti situaciju u vrijeme kada Erden Atić, izabran za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice na lokalnim izborima na koje je izašlo 4,62 odsto birača a koje su Srbi bojkotovali, bude polagao zakletvu.

Portparol Kfora izjavio je da će Atić položiti zakletvu samo ako ceremoniju bude obezbeđivala policija tzv. Kosova, prenose prištinski portali.

- Povodom polaganja zakletve gradonačelnika Mitrovice i situacije uopšte, obezbeđenje će pružiti kosovska policija. Kfor nastavlja da prati situaciju i održava visok nivo spremnosti svojih jedinica da se izbore sa svakim mogućim scenarijem. Očekujemo da će institucije na Kosovu efikasno rukovoditi situacijom - navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da će komanda Kfora ostati u bliskom kontaktu sa svim glavnim saradnicima, uključujući predstavnike Euleksa, Unmika, OEBS-a, institucija na samoproglašenom Kosovu i kosovskih bezbjednosnih organizacija. Zamjenik direktora policije tzv. Kosova u regionu Sjeverne Mitrovice, Veton Elšani, rekao je da je policija pripremila plan za izbjegavanje mogućih incidenata.

Prema ranijim najavama, sjednica na kojoj će Atić položiti zakletvu, zakazana je za sutra u 11 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana