KBC “Dr Dragiša Mišović” u kovid režimu, bolnica u Pančevu rezerva

GS
KBC “Dr Dragiša Mišović” u kovid režimu, bolnica u Pančevu rezerva

BEOGRAD - Kliničko-bolnički centar /KBC/ “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od sutra će primati isključivo oboljele od virusa korona, a u kovid režim rada biće vraćena i Opšta bolnica u Pančevu, kao rezervna varijanta.

 

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da KBC “Dragiša Mišović”, zbog povećanog broja zaraženih, prelazi u kovid režim rada, te da će se tu liječiti zaražena djeca iz čitave Srbije, kao i zaraženi pacijenti na hemodijalizi.

Lončar je rekao da će pacijente zaražene virusom korona ponovo primati i Opšta bolnica u Pančevu, koja će obezbijediti kapacitete za 150 osoba i biće rezervna varijanta, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, i bolnica na Zvezdari u Beogradu opredijeliće 60 kreveta, kao kapacitet za oboljele.

“Analizirali smo stanje u Nišu, otvorili smo bolnicu u Surdulici, u Kragujevcu je posebna situacija, tamo je prebačen deo pacijenata iz Novog Pazara, a deo je u Beogradu”, rekao je Lončar.

Prema njegovim riječima, napravljen je raspored medicinskih radnika, kako bi uslovi za njegu pocijenata bili poboljašni.

Prema zvaničnimo podacima, od juče u 15.00 časova do danas u 15.00 časova u Srbiji su od virusa korona oboljele 242 osobe, a četiri su umrle.

Od subote, 27. juna, u 15.00 časova do juče do 15.00 časova preminule su tri osobe, a zaražene 254.

Od petka, 26. juna, u 15.00 časova do subote, 27. juna, do 15.00 časova, preminule se dvije osobe, a zaraženo 227.

Krajem prošle sedmice, u kovd režim rada bila je vraćena po jedna zgrada u zemunskoj i bolnici na Zvezdari, kao i u KBC “DR Dragiša Mišović”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana