Karađorđevići uputili saučešće porodicama stradalih

Srna
Karađorđevići uputili saučešće porodicama stradalih

BEOGRAD - Porodica Karađorđević uputila je najdublje saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije u stravičnom činu terora u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca.

"Ne postoje reči koje mogu da umanje bol i tugu. Svim ranjenima upućujemo iskrene želje za što brži oporavak", navedeno je u saopštenju porodice Karađorđević.

U saopštenju je naglašeno da se dani poput ovih nikada nisu desili u Srbiji, ali i da niko ne može da vrati one koji su pali kao žrtve ovih nezamislivih zločina.

"Niko ne može da umanji bol i patnju njihovih porodica. Rane onih koji su preživeli ove oluje besa će zarasti, ali ožiljci će ostati za ceo život. Ne samo na telu, nego i na dušama", navedeno je u saopštenju.

Karađorđevići poručuju da svi moramo da se zagledamo duboko u sebe i da se upitamo – šta nas je kao društvo dovelo do ovde.

"Svi smo trenutno ujedinjeni u tuzi, ali ne treba dozvoliti da, kada tuga prođe, prođe i svest o neophodnosti da se učine konkretni koraci ka kolektivnom isceljenju. Nemoguće je sada reći šta tačno treba da se uradi. Molimo se Bogu da pošalje utehu i olakšanje pre svih porodicama poginulih, ali i celom našem narodu i zemlji", zaključeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je nakon opsežne potrage u okolini Kragujevca uhapsila U.B. /21/ koji se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana