Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Kurti nastavlja okupaciju sjevera Kosmeta

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Izgradnjom policijske stanice u selu Lešak kod Leposavića premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nastavlja politiku policijske okupacije sjevera Kosova i Metohije, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije ističu da to ne donosi ni sigurnost, ni mir srpskom narodu na ovim prostorima, već predstavlja direktnu prijetnju, zastrašivanje i provokaciju preostalim Srbima.

Ukazano je da ni po jednoj tački sporazuma iz Brisela, Priština i Kurti nemaju pravo da na sjeveru Kosova i Metohije podižu svoje monoetničke policijske baze i policijske poligone kojima žele da konačno protjeraju Srbe sa sjevera Kosova i Metohije i zaokruže svoju politiku etničkog čišćenja

„Čemu služi Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije videlo se i sinoć kada su brutalno pretukli i maltretirali srpske mladiće, a potom ih i uhapsili, videlo se kada su upucali Milana Jovanovića, Srećka Sofronijevića, Dragišu Galjka, kada su brutalno pretukli srpsku decu Daru i Kristijana, a takvih primera je još mnogo“, navode iz Kancelarije.

Naglašeno je da je Kurti danas zato i pobjegao od novinara i nije smio da odgovori ni na jedno takvo pitanje, jer i on i čitava međunarodna zajednica dobro znaju čemu služe njegove policijske stanice i baze na sjeveru Kosova i Metohije i da tamo niti je dobrodošao, niti ima šta da traži.

„Srbi će u njemu uvek videti ono što jeste – nasilnika, uzurpatora i progonitelja. Zna srpski narod kroz svoju tešku istoriju da nijedna tiranija nije trajala doveka, a naš narod će kroz sve nedaće uvek uz sebe imati podršku svoje države Srbije“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana