Kancelarija za KiM: Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život

Srna, RTS
Kancelarija za KiM: Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život

PRIŠTINA - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je, povodom obijanja i pljačke kuće Dragiše Mirića u selu Batuse kod Kosova Polja, da predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svjesni da Srbi na Kosmetu žive u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih "zuluma" kojima su svakodnevno izloženi.

 

Iz Kancelarije ukazuje da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i direktno ugrožavaju egzistenciju Srba i njihov održiv ostanak i opstanak na vijekovnim ognjištima.

-Kontinuirani napadi na Srbe direktna su posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vjetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima - dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani.

Nepoznate osobe noćas su u Batusu kod Kosova Polja obili i opljačkali kuću Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u skupštini u Prištini.

Mirić, koji se trenutno nalazi u Nišu, prenio je RTS-u da ga je o provali obavijestio komšija jutros oko devet časova.

-Provalnici su razvalili ulazna i sobna vrata i napravili premetačinu u svim prostorijama. Najverovatnije da su me pratili i znali da vikendom kuća ostaje prazna što su i iskoristili za pljačku. Dok se ne vratim ne mogu da znam šta su odneli iz kuće - rekao je Mirić.

Kaže da je o krađi telefonom obiavestio policiju u Gračanici i da mu je potvrđeno da će obaviti uviđaj.

Batuse je srpsko selo kod Kosova Polja u kome živi blizu 350 stanovnika, a koje je planom o decentralizaciji pripojeno Opštini Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana