Kancelarija za KiM osudila napad na srpskog mladića iz

Tanjug
Kancelarija za KiM osudila napad na srpskog mladića iz

KOSOVSKA MITROVICA - Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila mučki napad na srpskog mladića Strahinju Petrovića (20) iz Gračanice, na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

- Svedočenje S.P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka „KG“ ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S.P. meta postao upravo zato što je Srbin' - navodi se u soapštenju Kancelarije.

Dodaje se da su sa napadnutim mladićem u kontaktu predstavnici Kancelarije na terenu.

-Ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su pozvali nadležne da pronađu napadače i adekvatno ih sankcionišu.

-Međunarodne predstavnike pozivamo da osude ovaj zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti. Ovo je još jedno svjedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima - dodaju iz Kancelarije.

Strahinja Petrović rekao je prethodno da su ga trojica nepoznatih Albanaca pretukla na putu prema selu Dobrotin, nedaleko od Lipljana na Kosovu i Metohiji.

Slučaj je prijavljen takozvanoj Kosovskoj policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana