Kampanja na Kosovu od oktobra

Tanjug
Kampanja na Kosovu od oktobra

Priština - CIK je donijela odluku da predizborna kampanja za opštinske izbore na Kosovu traje od 3. oktobra do 2. novembra ove godine.

Političke partije, osim pokreta Samoopredeljenje, smatraju da je za kampanju sasvim dovoljno petnaest dana, piše "Koha ditore".

- Međutim, ovo se može promenti u septembru kada će se, kako se očekuje, u Skupštini razmotriti zakon o izbornoj reformi koji predviđa 15 dana predizborne kampanja, za šta su se založile sve političke partije, sem Samoopredeljenja, navodi prištinski dnevnik.

Ako u tom roku ne uspije da se donese zakon, onda će se najvjerovatnije političke partije međusobnim sporazumom saglasiti da kampanje traje 15 dana.

Predstavnik Samoopredeljenja u CIK-u Aljban Krasnići smatra da svaka promjena, odnosno skraćenje perioda predizborne kampanje predstavlja gaženje zakona i otvara mogućnosti da se zbog toga kod nadležnih sudova podnese tužba.

Drugačijeg su mišljenja predstavnici drugih parlamentarnih stranaka. Behar Seljimi, poslanik DPK u Skupštini, smatra da su 15 dana kampanje sasvim dovoljni.

Istog su mišlenja je i Haki demoli iz DSK, Ardijan Djini iz ABK i Muzejeme Seljmani iz ANK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana