Kakva kazna očekuje učenika koji je izvršio masakr u školi na Vračaru?

GS
Foto: Skrinšot/RTS

BEOGRAD - Kosta K. (14) koji je danas ubio osmero učenika, učitelja i portira u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, najvjerovatnije će završiti u popravnom domu naredne četiri godine.

Prema riječima advokata Ivana Čedomirovića, s obzirom na to da je Kosta mlađi maloljetnik, njemu se može izreći vaspitna mjera. 

"Ona uključuje do četiri godine u vaspitno popravnim domu ukoliko je lice psiho-fizički zdravo, ili ako nije, do tri godine u specijalnoj ustanovi za liječenje i osposobljavanje" kaže advokat za "Informer".

On dodaje da ako se procjeni da je Kostino psihofizčko stanje takvo da je neophodan duži boravak u specijalnoj ustanovi onda mu se izriče mjera boravka dokle god je to potrebno.

"S tim kada napuni 21 godinu on bi bio preseljen u specijalnu zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj ulicu u okviru Centralnog zatvora u Beogradu" naveo je advokat.

Dodao je još: 

"Strogo zakonski gledano ako je Kosta psihofizički zdrav može da se nađe na slobodi za dvije, tri godine." 

Podsjetimo, u pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu stradalo je osmoro učenika i pripadnik obezbjeđenja.

Kako izvještavaju srpski mediji, učenik sedmog razreda te škole došao je s pištoljem i pucao na drugare.

Prvo je ubio čuvara, zatim nastavio svoj krvavi pir. On je nakon pucnjave pokušao da pobjegne, ali ga je policija ubrzo privela.

Podsjećamo, portal televizije Nova piše da je, prema evidenciji škole, napadač važio za primjernog đaka, učestvovao je na mnogim školskim takmičenjima, a prošle godine je osvojio treće mjesto na takmičenju iz istorije.

Prema još nepotvrđenim informacija, prilikom pucnjave ranio je najmanje 15 učenika. 

Danas je cijeli krvavi pir počeo upravo zbog njegovog bijesa prema nastavnici istorije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana