Jovanović: Tirana želi da na putu ka EU ukloni izvještaj Dika Martija

GS
Jovanović: Tirana želi da na putu ka EU ukloni izvještaj Dika Martija

Bivši šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović ocijenio je da će Albanija na putu ka EU morati da se spotakne o izvještaj Dika Martija o trgovini organima i da zato hoće da ga otkloni.

Komentarišući najavu Albanije da će od Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope zatražiti da preispita rezoluciju koju je usvojila 2011. godine o trgovini OVK ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i Albaniji, Jovanović je pojasnio da Albanija počinje pregovore sa EU i da će se vremenom pred njom naći i pitanje odgovornosti za ispunjavanje obaveza iz oblasti vladavine prava i suđenje krivcima.

On je naveo da su se na teritoriji Albanije vršile te najgore završne radnje, a da nije dozvolila nepristrasnu stranu istragu, kao i da je moguće da su od prijatelja dobili nagovjetaj da bi to moglo da bude značajno za zadržavanje Albanije na putu ka EU.

Jovanović je za portal “Kosovo onlajn” ocijenio da ova akcija albanskog parlamenta, takođe ima namjeru da doprinese i čišćenju daljeg puta za samoproglašeno Kosovo, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana