Jovanović: Protest Albanaca zbog knjige o Kosovu besmislen

Srna
Jovanović: Protest Albanaca zbog knjige o Kosovu besmislen

BEOGRAD - Bivši šef srpske diplomatije Vladislav Jovanović ocijenio je kao besmislen potez Prištine koja je uputila protest Evropskoj komisiji zbog knjige "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije", koja je stajala na stolu tokom sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Olivera Varheljija u Misiji Srbije u Briselu.

Jovanović je ocijenio da ova "nota" predstavlja diplomatski ćorskokak, jer se knjiga našla u Ambasadi Srbije i gosti ne mogu da utiču na ono šta će se naći na stolu domaćina.

- Tim pre što je hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije nesporna činjenica - istakao je Jovanović za "Večernje novosti".

On je rekao da Albanci u svojoj ekstremnosti i negaciji svega što je srpsko idu do besmislenih poteza poput ovog, računajući da će bezbroj puta ponovljena laž učiniti neki utisak na Zapad.

- Bojim se da je i ovo nagoveštaj jedne dobro smišljene i šire klevetničke ofanzive Albanaca na političkom i kulturnom planu, kako bi ubedili druge da Srba ne samo da nema više na Kosovu i Metohiji, nego da su na tim prostorima preuzimali tuđe svetinje i proglašavali za svoje - dodao je Jovanović.

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj Stubla uputila je notu Evropskoj komisiji zbog knjige "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije", koje je stajala na stolu tokom sastanka evropskog komesara Olivera Varheljija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Misiji Srbije u Briselu.

Prištinu je posebno "zaboljelo" to što je fotografiju sa sastanka Varhelji objavio na svom profilu na "Tviteru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana