Jevtić: Autobusi iz Štrpca zaustavljeni dva puta, policijsko saopštenje šlag na tortu

Srna
Jevtić: Autobusi iz Štrpca zaustavljeni dva puta, policijsko saopštenje šlag na tortu

ŠTRPCE - Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić rekao je da su danas dva puta zaustavljeni autobusi kojima su Srbi krenuli na protest u Rudare i da nije tačno saopštenje policije samoproglašenog Kosova da nije zaustavila građane iz te opštine.

Jevtić je na naveo da je policija prvi put kada je zaustavila autobus napisala kaznu za topograf.

- Istina o tome da policija nije zaustavila i vratila autobuse iz Štrpca je jednaka istini da je danas u Rudaru bilo 1.500 Srba na protestu. Autobusi su najpre zaustavljeni kod Fabrike Silkapor, gde je napisana kazna za topograf - napisao je Jevtić na “Tviteru”.

On je rekao da su autobusi, nakon 100 metara, ponovo zaustavljeni, odakle su vraćeni nazad.

- Opet se traže sva dokumenta, kreće legitimisanje putnika i potom pretres autobusa da slučajno nema nekog oružja. Policija zatim kaže da autobusi ne mogu da nastave jer linija nije registrovana. Autobusi su se vratili u Štrpce oko 11.30 časova. Šlag na tortu - saopštenje kosovske policije - naglasio je Jevtić.

Više hiljada ljudi sa prostora cijelog Kosova i Metohije poručilo je danas sa svenarodnog protesta ispred krsta u mjestu Rudare, u opštini Zvečan, da Srbi žele da ostanu i opstanu na svom, a od međunarodnih organizacija zatražilo da ih zaštiti od nasilja Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana