Jednomjesečni pritvor za Srbina uhapšenog na Jarinju

Tanjug
Jednomjesečni pritvor za Srbina uhapšenog na Jarinju

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor za M.A, Srbina koji je u petak uhapšen na Jarinju.

M.A, kako navodi osnovni sud u Prištini, osumnjičen je za krivično djelo ''napad na službeno lice u saizvršilaštvu'' i ''neovlašćeno držanje, kontrolu i posjedovanje oružja'', prenio je portal Kossev.

Prema procjeni sudije, razlog za određivanje pritvora je mogućnost sakrivanja i bježanja M.A, kao i mogućnost sakrivanja, uništavanja ili mijenjanja dokaza.

-Stoga je, prema ocjeni suda, određivanje pritvora okrivljenom u ovoj fazi krivičnog postupka više nego razumno i neophodno za uspješno i djelotvorno sprovođenje ovog krivičnog postupka - prezicira se u saopštenju.

Da je M.A. uhapšen na Jarinju u petak je potvrdila i Kosovska policija, koja je tada navela da se on tereti za „teško ubistvo u pokušaju”, a zbog napada na službena lica „prije izvjesnog vremena”.

Osumnjičeni muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, uhapšen je u petak na Jarinju, zbog, kako se navodi u saopštenju, napada na službena lica.

Kako je preneo Kontakt plus radio, u saopštenju se dodaje da je kosovska policija u petak uspjela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog M.A. srpske nacionalnosti za kojim je tragala zbog, kako su naveli, učestvovanja u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana