Jedan od najbližih Putinovih saradnika u Beogradu za Dan državnosti

Srna
Jedan od najbližih Putinovih saradnika u Beogradu za Dan državnosti

BEOGRAD - U posjetu Srbiji u ponedjeljak, 15. februara, na Dan državnosti, stiže potpredsjednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina Jurij Borisov.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović ocijenio je da je Putin, slanjem jednog od svojih najbližih saradnika, odlučio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je uz nju.

“Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je Rusija uz srpski narod, pa je i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednika vlade Jurija Borisova, odredio da dođe u Srbiju za Dan državnosti”, rekao je Popović.

Popović je izjavio za TV “Pink” da je Borisov odgovoran za dva najvažnija sektora, odnosno da su cijela ruska privreda i vojna industrija pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

“Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industiji s Rusijom i njegov dolazak predstavlja jasnu poruku Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću”, rekao je Popović.

Borisov i Popović su kopredsjednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posjete ruskog zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana